A ja wolę moją Mamę!

foto - dzień matki
Udostępnij

W niedzielę wypada moje święto – Dzień Mamy. Właściwie zawsze mówię, że to w większym stopniu święto mojej córki i mojej mamy, niż moje własne – gdyby nie one, nie byłabym tym, kim jestem. Codziennie uczę się od nich bycia dobrym człowiekiem i dobrą Mamą. To jedna z najwspanialszych, życiowych przygód, które warto wynagradzać. Pamiętajmy o naszych Mamach i o drobnych upominkach, które mogą sprawić im radość. 

Uczmy się od swoich Mam

Mama nauczyła mnie, co znaczy być kobietą i jak być z tego dumną. Zawsze powtarza, że w życiu mogę osiągnąć wszystko to, o czym marzę. Nauczyła mnie i uczy nadal, jak czerpać przyjemność z dbania o świat dookoła siebie, z zajmowania się domem i z gotowania. Jednocześnie pokazała radość z samorealizacji, kształcenia, obcowania ze sztuką, z poznawania innych ludzi i świata. To wyjątkowe umiejętności, za które jestem niewymownie wdzięczna. Tego samego staram się nauczyć moją córkę. Wracając jednak do gotowania, nikt nie gotuje tak, jak Mama

Prezent idealny

Jeśli o gotowaniu mowa, sądzę że znalazłam idealny prezent na to, by o tym gotowaniu Mamie przypomnieć. 

zestaw noży japońskich

Ten zestaw noży japońskich dostępny w sklepie Sharg.pl to idealny prezent dla Mam lubiących gotowanie. 

Zestaw składa się z 3 elementów – zawiera oryginalne, japońskie noże. Wszystko zapakowane w  ozdobne pudełko.  Noże charakteryzuje prosty i funkcjonalny kształt rękojeści z dębu japońskiego, głownie zaś, wykonano z niskowęglowej stali nierdzewnej 420J2.

Zestaw zawiera*: 

  • Sashimi – jeden z najdłuższych noży kuchennych. Nóż do sushi i sashimi o bardzo ostrym, jednostronnym szlifie, dzięki czemu można kroić wyjątkowo cienkie plastry. Nadaje się do skórowania, oprawiania ryb, owoców morza lub filetowania porcji mięsa, tworzenia artystycznych kompozycji z pasków surowej ryby, mięsa oraz warzyw. Nóż o bardzo sztywnej, długiej i niezwykle ostrej głowni, umożliwia uzyskanie zawsze tej samej grubości plastrów.
  • Kodeba – poręczny jednostronnie ostrzony nóż, przeznaczony do ogólnych zadań w kuchni, gdzie mały rozmiar jest korzystny. Doskonały do obrabiania ryb i mięs.
  • Nakiri – tradycyjny japoński nóż do szatkowania, siekania i krojenia owoców oraz warzyw. Bardzo dobrze wyważony, idealny do precyzyjnego rozdrabniania miękkich lub twardych produktów

 

 

*informacje pochodzą ze strony sklepu Sharg.pl

Jeśli nie masz pomysłu na prezent, zapraszamy na zakupy! Masz jeszcze czas, a jeśli mieszkasz w Warszawie lub w jej okolicach, pamiętaj, że zakupy możesz odebrać osobiście!

Udostępnij

Author: Taktyczna Mama

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.