
W niedzielę wypada moje święto – Dzień Mamy. Właściwie zawsze mówię, że to w większym stopniu święto mojej córki i mojej mamy, niż moje własne – gdyby nie one, nie byłabym tym, kim jestem. Codziennie uczę się od nich bycia dobrym człowiekiem i dobrą Mamą. To jedna z najwspanialszych, życiowych przygód, które warto wynagradzać. Pamiętajmy o naszych Mamach i o drobnych upominkach, które mogą sprawić im radość.
Uczmy się od swoich Mam
Mama nauczyła mnie, co znaczy być kobietą i jak być z tego dumną. Zawsze powtarza, że w życiu mogę osiągnąć wszystko to, o czym marzę. Nauczyła mnie i uczy nadal, jak czerpać przyjemność z dbania o świat dookoła siebie, z zajmowania się domem i z gotowania. Jednocześnie pokazała radość z samorealizacji, kształcenia, obcowania ze sztuką, z poznawania innych ludzi i świata. To wyjątkowe umiejętności, za które jestem niewymownie wdzięczna. Tego samego staram się nauczyć moją córkę. Wracając jednak do gotowania, nikt nie gotuje tak, jak Mama.
Prezent idealny
Jeśli o gotowaniu mowa, sądzę że znalazłam idealny prezent na to, by o tym gotowaniu Mamie przypomnieć.
Ten zestaw noży japońskich dostępny w sklepie Sharg.pl to idealny prezent dla Mam lubiących gotowanie.
Zestaw składa się z 3 elementów – zawiera oryginalne, japońskie noże. Wszystko zapakowane w ozdobne pudełko. Noże charakteryzuje prosty i funkcjonalny kształt rękojeści z dębu japońskiego, głownie zaś, wykonano z niskowęglowej stali nierdzewnej 420J2.
Zestaw zawiera*:
- Sashimi – jeden z najdłuższych noży kuchennych. Nóż do sushi i sashimi o bardzo ostrym, jednostronnym szlifie, dzięki czemu można kroić wyjątkowo cienkie plastry. Nadaje się do skórowania, oprawiania ryb, owoców morza lub filetowania porcji mięsa, tworzenia artystycznych kompozycji z pasków surowej ryby, mięsa oraz warzyw. Nóż o bardzo sztywnej, długiej i niezwykle ostrej głowni, umożliwia uzyskanie zawsze tej samej grubości plastrów.
- Kodeba – poręczny jednostronnie ostrzony nóż, przeznaczony do ogólnych zadań w kuchni, gdzie mały rozmiar jest korzystny. Doskonały do obrabiania ryb i mięs.
- Nakiri – tradycyjny japoński nóż do szatkowania, siekania i krojenia owoców oraz warzyw. Bardzo dobrze wyważony, idealny do precyzyjnego rozdrabniania miękkich lub twardych produktów
*informacje pochodzą ze strony sklepu Sharg.pl
Jeśli nie masz pomysłu na prezent, zapraszamy na zakupy! Masz jeszcze czas, a jeśli mieszkasz w Warszawie lub w jej okolicach, pamiętaj, że zakupy możesz odebrać osobiście!